Чорногорія — відпочинок серед яхт

Столиця Чорногорії: Подгориця
Мова: сербська, албанська,
Валюта: евро
Населенння: 685 000 человік (2007 р.)
Плотність населення в країні, людина на км2: 50
Етнічний склад: серби — 63%, албанці — 14%, чорногорці, угорці — 6%
Площа країни: 13 812 км2
Релігія: православ’я (у сербів), католицтво (у хорватів), іслам (у албанців)
Політичний устрій: Республіка
Міжнародний код телефонного зв’язку: +381
Популярні курорти Чорногорії: Будванська ривера, Св. Стефан, Бар

Чорногорія (Монтенегро) — країна, розташована на Балканському півострові. Це одна з республік колишньої Соціалістичной Федеративної Республіки Югославія. На сході кордон із Сербією, на заході — із Боснією та Герцеговиною, на півдні — кордон з Албанією. Омивається Адріатичним морем. Загальна площа країни складає 13812 км2. Численість населення складає 0,62 млн. чоловік. Офіційна мова (державна) — сербська.

Найбільші міста, які ми рекомендуємо до відвідання у Чорногорії – це столиця країни Підгориця, міста Будва, Бар, Петровац, Херцегнові, Улцін. Чорногорія вважається одною з найбезпечніших країн бувшої Югославії. Чорногорія, ціни на відпочинок у якій не захмарні — користується все більшою популярністю у подорожуючих туристів.

Пляжний відпочинок у Чорногорії пропонує усім охочим насолоджуватись вражаючою чистотою Адріатичного моря та затишним узбережжям вкритим галькою. Ближче до Албанії на пляжах з’являється темний пісок та мілководне море. Якщо ж Вас цікавить пізнавальний відпочинок, то Чорногорія запропонує экскурсії в унікальні національні парки та старовинні венеційські містечка. Відпочинок в Чорногорії — це відпочинок, якій буде до вподоби поціновувачам природних красот — це і мальовничі гори, які підходять геть до моря, і найкрасивіший каньйон річки Тари. Відпочинок в Чорногорії ідеально підійде для подорожі з дітьми.

Чорногорія, туризм в якій тільки розвивається, пропонує чудовий вибір комфортабельних готелів. Проте, домінуючу роль відіграє приватний сектор, який пропонує найкращі умови для відпочинку.

Будь які подорожі до Чорногорії будуть яскравими та захоплюючими і Ви захочете повернутися в цю маленьку країну знову і знову.

 

 

На залишках старого міста.

 

 

 

На узбережжі крім звичних розваг катання та купання можна професійно порибалити, політати, зануритись на морське дно…

 

 

Подивитись на стару масліну біля старого міста теж має свою особливість…

Залишити відповідь